Terrasoverkapping: bevorder uw woongenot

Toe aan meer woongenot en zit u graag het hele jaar door buiten? Een terrasoverkapping maakt dit mogelijk. Dankzij een overkapping kunt u ieder seizoen van het jaar buiten zitten. In de zomer beschermt een terrasoverkapping u tegen de hete zon, terwijl u tijdens de herfst en winter geen last heeft van regen en sneeuw. Zonwering Hollands Kroon is hét adres in uw zoektocht naar een houten terrasoverkapping. Welke voordelen biedt een terrasoverkapping nog meer en wat zijn de mogelijkheden?

Vrijblijvende prijsindicatie

Alle voordelen van een terrasoverkapping op een rij

Een terrasoverkapping met zonnewering brengt allerlei voordelen met zich mee. Zonwering Hollands Kroon zet ze voor u op een rij:

  • U kunt het hele jaar door buiten zitten, wat de weersomstandigheden ook zijn.
  • Een overkapping aan huis is de perfecte zonnewering.
  • Een terrasoverkapping is uit te breiden met bijvoorbeeld wanden van glas.
  • U heeft de keuze uit meerdere soorten terrasoverkappingen, bijvoorbeeld een aluminium of houten terrasoverkapping.
  • Iedere overkapping aan huis is door ons op maat te maken.

Welk terrasoverkapping kiest u?

Een terrasoverkapping aan huis is er in allerlei uitvoeringen. Een terrasoverkapping van hout is het traditionele type overkapping. Dit brengt wel onderhoudswerkzaamheden zoals schilderwerk met zich mee. Om die reden is een constructie van aluminium ook een interessante optie. Aluminium heeft geen onderhoud nodig, is licht in gewicht en blijft altijd mooi. Welke optie u ook kiest, met panelen van glas of polycarbonaat behoudt u het gevoel van buiten willen zitten. Laat u daarom adviseren door een van onze specialisten wat mogelijk is binnen uw budget.

Wat kost een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping met doek of zonnewering biedt dus optimale beschutting. Natuurlijk brengt het plaatsen van een overkapping ook kosten met zich mee. Materialen zijn de grootste kostenpost en verder betaalt u natuurlijk ook arbeidsloon. De prijs is afhankelijk van het materiaal dat u kiest, de afmetingen en het type terrasoverkapping.

Hoe maakt u een terrasoverkapping schoon?

De kwaliteit van een terrasoverkapping blijft goed, mits u de overkapping op de juiste manier onderhoudt. Het is belangrijk om de overkapping ieder jaar schoon te maken. Dit geldt voor de goot, het frame en natuurlijk ook het dak. Gebruik geen hogedrukreiniger of bijtende schoonmaakmiddelen. Een sopje van lauw water is ook voldoende. Schoonmaken uitbesteden? Dit is natuurlijk ook een optie.

Neem contact op voor een deskundig advies

Wilt u een terrasoverkapping aan huis en laat u de overkapping het liefst bouwen door een expert? Zonwering Hollands Kroon inschakelen is een uitstekende manier om dit te realiseren. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden en kunnen ook altijd een vrijblijvende offerte voor u maken. Neem daarom snel contact met ons op, dan gaan we direct voor u aan de slag.

Voorbeelden:

Terrasoverkapping inspiratie