Pergola: creëer een natuurlijke beschutting

Met een pergola creëert u een natuurlijke beschutting in uw tuin. Een prima keuze, want in een te warme zon buiten zitten, is gewoon niet prettig. Zelf een pergola maken is een intensieve klus, want het kost veel tijd en vaak ontbreekt ook de ervaring om er eentje te bouwen. Gelukkig vindt u in Zonwering Hollands Kroon een ervaren en betrokken partner als het gaat om een pergola maken. Wij gaan met plezier voor u aan de slag.

Vrijblijvende prijsindicatie

Wat is een pergola?

Een pergola is een houten of aluminium constructie in uw tuin. Dit bouwwerk is ideaal voor klimplanten en het biedt u de mogelijkheid om heerlijk in de schaduw te zitten. Bovendien is een pergola eenvoudig uit te breiden met een schaduwdoek zodat u niet wegbrandt in de zon. Dit bouwwerk zorgt ook voor meer diepte en voor uw gevoel creëert u dus een grotere tuin.

Hoe hoog mag een pergola zijn?

Zie de pergola als een exclusieve overkapping los in uw tuin of verbonden met uw huis. Besluit u er een zelf te bouwen of aan te schaffen, let er dan op dat dit vergunningsvrij mogelijk is tot een hoogte van 2,5 meter. Staat uw pergola tegen de schutting van een erfafscheiding? Dan is de toegestane hoogte maximaal 2 meter. Aan de voorkant van uw huis mag de hoogte van een pergola slechts 1 meter zijn. In alle andere gevallen heeft u een vergunning nodig of dient u zich te houden aan de meldingsplicht in uw gemeente.

Alle voordelen van pergola's op een rij

Pergola's brengen allerlei voordelen met zich mee. Zonwering Hollands Kroon somt ze voor u op:

  • Dankzij een pergola bent u veel meer verbonden met de natuur. Verwonder u nog meer over het fantastische aanbod vogels, vlinders en insecten.
  • Een moderne pergola biedt ook de mogelijkheid om tijdens een regenbui droog buiten te zitten.
  • Met een pergola geniet u optimaal van een ruimtelijk effect en profiteert u tegelijkertijd van meer lichtinval.
  • Een pergola geeft uw tuin te allen tijde een prachtige uitstraling.

Een pergola van hout of met doek?

Wilt u een pergola in uw tuin en gaat uw voorkeur uit naar een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor een pergola gemaakt van hout. U heeft de keuze uit allerlei houtsoorten en de constructie is volledig op maat te maken. Gaat uw voorkeur uit naar een pergola met doek? Dit is uitstekend mogelijk met zowel een houten als aluminium constructie. Meer weten? Wij staan u graag te woord.

Bespreek uw wensen met Zonwering Hollands Kroon

Een pergola in uw tuin laten plaatsen? Breng uw wensen in kaart en bespreek de mogelijkheden met een specialist. Zonwering Hollands Kroon is expert op het gebied van pergola's en informeert u graag over de opties binnen uw budget. Nieuwsgierig naar de kosten van een op maat gemaakte pergola? Neem contact op met een van onze adviseurs en ontvang geheel vrijblijvend een prijsindicatie.

Voorbeelden:

Pergola inspiratie